\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking Beste, kunt u me helpen de volgende vergelijking op te lossen? Ik weet niet eens hoe ik eraan moet beginnensin x+cos(2x/3)=2sin2(x/6+$\pi$/4)Alvast bedankt! Emily 3de graad ASO - zaterdag 12 maart 2016 Antwoord Vervang cos(2x/3) door sin (1/2$\pi$ - 2x/3) en pas daarna op het linkerlid de formule toe voor de optelsom van twee sinussen. MBL zaterdag 12 maart 2016 Re: Goniometrische vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, kunt u me helpen de volgende vergelijking op te lossen? Ik weet niet eens hoe ik eraan moet beginnensin x+cos(2x/3)=2sin2(x/6+$\pi$/4)Alvast bedankt! Emily 3de graad ASO - zaterdag 12 maart 2016
Emily 3de graad ASO - zaterdag 12 maart 2016
Vervang cos(2x/3) door sin (1/2$\pi$ - 2x/3) en pas daarna op het linkerlid de formule toe voor de optelsom van twee sinussen. MBL zaterdag 12 maart 2016
MBL zaterdag 12 maart 2016
©2001-2024 WisFaq