\require{AMSmath} Een deel van het bewijs van de postnumerando eindwaarde BesteIk begrijp niet goed hoe de regel van horner is toegepast op volgende formules:Sn= a.(1+(1+i)+...+(1+i)n-1)Sn= a. ((1+i)n-1)/((1+i)-1)Ik hoop dat u me kunt helpen (dit is een deel van het bewijs van de postnumerando eindwaarde maar ik begrijp de horner regel niet)Alvast bedankt! Sophie 3de graad ASO - donderdag 10 maart 2016 Antwoord Regel van Horner? Ik zou denken dat hier gaat om een meetkundige rij:$\eqalign{ & u_0 = 1 \cr & u_n = \left( {1 + i} \right) \cdot u_{n - 1} \,\,met\,\,u_0 = 1 \cr & u_1 = 1 + i \cr & u_2 = \left( {1 + i} \right)^2 \cr & u_3 = \left( {1 + i} \right)^3 \cr & ... \cr & \sum\limits_{k = 0}^{n - 1} {u_k = \frac{{u_0 - u_n }}{{1 - \left( {1 + i} \right)}}} = \frac{{1 - \left( {1 + i} \right)^n }}{{ - i}} = \frac{{\left( {1 + i} \right)^n - 1}}{i} \cr}$Komt je dat bekend voor?Alternatieve oplossing:$\eqalign{ & S_n = 1 + 1 + i + \left( {1 + i} \right)^2 + ...\left( {1 + i} \right)^{n - 2} + (1 + i)^{n - 1} \cr & (1 + i)S_n - S_n = \left( {1 + i} \right)^n - 1 \cr & \left( {1 + i - 1} \right) \cdot S_n = \left( {1 + i} \right)^n - 1 \cr & S_n = \frac{{\left( {1 + i} \right)^n - 1}}{{\left( {1 + i - 1} \right)}} = \frac{{\left( {1 + i} \right)^n - 1}}{i} \cr}$Helpt dat? Zie Som van een meetkundige rij WvR vrijdag 11 maart 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk begrijp niet goed hoe de regel van horner is toegepast op volgende formules:Sn= a.(1+(1+i)+...+(1+i)n-1)Sn= a. ((1+i)n-1)/((1+i)-1)Ik hoop dat u me kunt helpen (dit is een deel van het bewijs van de postnumerando eindwaarde maar ik begrijp de horner regel niet)Alvast bedankt! Sophie 3de graad ASO - donderdag 10 maart 2016
Sophie 3de graad ASO - donderdag 10 maart 2016
Regel van Horner? Ik zou denken dat hier gaat om een meetkundige rij:$\eqalign{ & u_0 = 1 \cr & u_n = \left( {1 + i} \right) \cdot u_{n - 1} \,\,met\,\,u_0 = 1 \cr & u_1 = 1 + i \cr & u_2 = \left( {1 + i} \right)^2 \cr & u_3 = \left( {1 + i} \right)^3 \cr & ... \cr & \sum\limits_{k = 0}^{n - 1} {u_k = \frac{{u_0 - u_n }}{{1 - \left( {1 + i} \right)}}} = \frac{{1 - \left( {1 + i} \right)^n }}{{ - i}} = \frac{{\left( {1 + i} \right)^n - 1}}{i} \cr}$Komt je dat bekend voor?Alternatieve oplossing:$\eqalign{ & S_n = 1 + 1 + i + \left( {1 + i} \right)^2 + ...\left( {1 + i} \right)^{n - 2} + (1 + i)^{n - 1} \cr & (1 + i)S_n - S_n = \left( {1 + i} \right)^n - 1 \cr & \left( {1 + i - 1} \right) \cdot S_n = \left( {1 + i} \right)^n - 1 \cr & S_n = \frac{{\left( {1 + i} \right)^n - 1}}{{\left( {1 + i - 1} \right)}} = \frac{{\left( {1 + i} \right)^n - 1}}{i} \cr}$Helpt dat? Zie Som van een meetkundige rij WvR vrijdag 11 maart 2016
Zie Som van een meetkundige rij
WvR vrijdag 11 maart 2016
©2001-2024 WisFaq