\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 36218 Re: Waarde van p vinden Hoe werkt dit bij c? Ik loop hier ook op vast. Hoe zorg je dat f"(x)=0 geen oplossingen heeft? Danny Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 4 maart 2016 Antwoord De tweede afgeleide is: $ \eqalign{ & f_p ''(x) = \left( {x^2 + 4x + p + 2} \right) \cdot e^x \cr & oplossen \cr & \left( {x^2 + 4x + p + 2} \right) \cdot e^x = 0 \cr & geeft \cr & x = - \sqrt {2 - p} - 2 \vee x = \sqrt {2 - p} - 2 \cr} $ Als $p\gt2$ heb je geen oplossing. De tweede afgeleide is dan nergens nul, dus is er geen buigpunt WvR vrijdag 4 maart 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe werkt dit bij c? Ik loop hier ook op vast. Hoe zorg je dat f"(x)=0 geen oplossingen heeft? Danny Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 4 maart 2016
Danny Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 4 maart 2016
De tweede afgeleide is: $ \eqalign{ & f_p ''(x) = \left( {x^2 + 4x + p + 2} \right) \cdot e^x \cr & oplossen \cr & \left( {x^2 + 4x + p + 2} \right) \cdot e^x = 0 \cr & geeft \cr & x = - \sqrt {2 - p} - 2 \vee x = \sqrt {2 - p} - 2 \cr} $ Als $p\gt2$ heb je geen oplossing. De tweede afgeleide is dan nergens nul, dus is er geen buigpunt WvR vrijdag 4 maart 2016
WvR vrijdag 4 maart 2016
©2001-2024 WisFaq