\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 77779 Re: Re: Re: Re: Samengestelde Logaritme invoeren in GRM Nee, daar heb ik geen antwoord op.... Ingrid 3de graad ASO - vrijdag 4 maart 2016 Antwoord Als je GR geen apart knopje heeft voor een logaritme met een willekeurig grondtal dan maak je gebruik je:$\eqalign{{}^g\log (x) = \frac{{\log (x)}}{{\log (g)}}}$In eerste instantie dacht ik dat handig te kunnen doen met:$\eqalign{\frac{{\log \left( {\log \left( {\log \left( {\frac{1}{\pi }} \right)} \right)} \right)}}{{\log \left( {\frac{1}{2}} \right) \cdot \log \left( {\frac{1}{3}} \right) \cdot \log \left( {\frac{1}{4}} \right)}}}$Maar dan gaat niet omdat $\eqalign{{\log \left( {\frac{1}{\pi }} \right)}}$ negatief wordt en dan kan je geen logaritme meer nemen en dan houd het op.Dit kan je voorkomen door gebruik te maken van:$\eqalign{\log \frac{{\left( {\log \frac{{\left( {\frac{{\log \left( {\frac{1}{\pi }} \right)}}{{\log \left( {\frac{1}{4}} \right)}}} \right)}}{{\log \left( {\frac{1}{3}} \right)}}} \right)}}{{\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}}}$...en dan werkt het wel...In Derive geeftlog(log(log(1/$\pi$)/log(1/4))/log(1/3))/log(1/2)$\approx$2,520525532 WvR vrijdag 4 maart 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Nee, daar heb ik geen antwoord op.... Ingrid 3de graad ASO - vrijdag 4 maart 2016
Ingrid 3de graad ASO - vrijdag 4 maart 2016
Als je GR geen apart knopje heeft voor een logaritme met een willekeurig grondtal dan maak je gebruik je:$\eqalign{{}^g\log (x) = \frac{{\log (x)}}{{\log (g)}}}$In eerste instantie dacht ik dat handig te kunnen doen met:$\eqalign{\frac{{\log \left( {\log \left( {\log \left( {\frac{1}{\pi }} \right)} \right)} \right)}}{{\log \left( {\frac{1}{2}} \right) \cdot \log \left( {\frac{1}{3}} \right) \cdot \log \left( {\frac{1}{4}} \right)}}}$Maar dan gaat niet omdat $\eqalign{{\log \left( {\frac{1}{\pi }} \right)}}$ negatief wordt en dan kan je geen logaritme meer nemen en dan houd het op.Dit kan je voorkomen door gebruik te maken van:$\eqalign{\log \frac{{\left( {\log \frac{{\left( {\frac{{\log \left( {\frac{1}{\pi }} \right)}}{{\log \left( {\frac{1}{4}} \right)}}} \right)}}{{\log \left( {\frac{1}{3}} \right)}}} \right)}}{{\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}}}$...en dan werkt het wel...In Derive geeftlog(log(log(1/$\pi$)/log(1/4))/log(1/3))/log(1/2)$\approx$2,520525532 WvR vrijdag 4 maart 2016
WvR vrijdag 4 maart 2016
©2001-2024 WisFaq