Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule herleiden

In een boek bedrijfseconomie kwam ik een herschrijving van een vergelijking tegen die ik niet kan volgen maar wellicht iemand onder u wel.
Het gaat om de volgende vergelijking:
t·/12·Kk = Kl - (12-t·/12)·Rc
Daar volgt na herschrijven uit:
t·= (Kl - Rc/Kk - Rc)·12 maanden

Kan iemand mij op weg helpen zodat ik deze herschrijving kan volgen?

Kassen
Iets anders - donderdag 3 maart 2016

Antwoord

Als je vanaf het resultaat terugwerkt, dan zou je eerst moeten delen door 12. Dat geeft:
t/12 = Kl - Rc/Kk - Rc.
Gezien de beginvorm van de formule zou je nu met Kk moeten vermenigvuldigen. Dat geeft:
t/12 · Kk = Kl · Kk - Rc - Rc · Kk en dat is aan de rechterkant verschillend van de uitgangsformule.
Het is mij dan ook onduidelijk wat men doet. Heb je de formule correct overgenomen of is er nog een of ander verband tussen de diverse variabelen dat men gebruikt?

MBL
donderdag 3 maart 2016

 Re: Formule herleiden 

©2001-2025 WisFaq