Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire formules

Gegeven zijn A(3,5) en (13,72). Verder is gegeven de lijn l: y=-2,1x +45
A. Bepaal de vergelijking van de lijn m door A en B.
72-5= 67 en 13-3= 10
Y= 6,7x + b
72= 6,7x13+b
Y= 6,7x - 15,1

B. Bereken de coordinaten van het snijpunt van l en m.
Y= 6,7x - 15,1 en y= -2,1x+45
8,8x = 60,1 = 6,83
6,7 x 6,83 - 15,1= 30,66
Snijpunt= (6,83;30,66)

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 maart 2016

Antwoord

Ook goed!

WvR
donderdag 3 maart 2016

©2001-2024 WisFaq