Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie oefening

hoi dit is een vraag die ik niet weet op te lossen:
bepaal A als: 3·sin(x)+4·cos(x) = A·cos(x+y)

Yoni
3de graad ASO - woensdag 2 maart 2016

Antwoord

Wanneer je de grafiek tekent van het linkerlid, dan zie je dat er een sinusoïde met A = 5 ontstaat.
De formule die erbij hoort is y = 5 cos(x - 0,64).

Ik weet natuurlijk niet of je deze aanpak mag kiezen of dat er een algebraïsche aanpak moet komen, maar dat horen we dan wel.

MBL
donderdag 3 maart 2016

 Re: Goniometrie oefening 

©2001-2024 WisFaq