Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken de oppervlakte van V

Ik red het niet zonder jullie hulp mannen. Het beeld van een gebied V bij de functie f(z)= Z/(1-i) is een vierkant met opp 10. Bereken de oppervlakte van V. Hoe pak ik dit aan? Mvg leeroy

leeroy
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 februari 2003

Antwoord

|1-i|=2
Dat betekent dat bij delen door |1-i| in het complexe vlak alle afstanden gedeeld worden door een factor 2
Bijbehorende opppervlakten worden dan dus gedeeld door 2 = 2
Je weet dat er 10 uit moet komen dus de oorspronkelijke oppervlakte was 20

Met vriendelijke groet


JaDeX

jadex
donderdag 20 februari 2003

©2001-2024 WisFaq