\require{AMSmath} Vergelijkingen (x-3)(x+5) = (-x-1)(x+6)Ik kom uit op -0,13 (afgerond op 2 decimalen achter de komma)Uitwerking:x2+5x-3x-15 = -x2-6x-x-6x2+2x-15 = -x2-7x-6x2+9x-9=0 Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2016 Antwoord Bijna... bij de laatste regel krijg je:$2x^{2}+9x-9=0$Met de abc-formule kom ik uit op:$x\approx0,84$ of $x\approx-5,34$Afgerond op 2 decimalen. WvR dinsdag 1 maart 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(x-3)(x+5) = (-x-1)(x+6)Ik kom uit op -0,13 (afgerond op 2 decimalen achter de komma)Uitwerking:x2+5x-3x-15 = -x2-6x-x-6x2+2x-15 = -x2-7x-6x2+9x-9=0 Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2016
Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2016
Bijna... bij de laatste regel krijg je:$2x^{2}+9x-9=0$Met de abc-formule kom ik uit op:$x\approx0,84$ of $x\approx-5,34$Afgerond op 2 decimalen. WvR dinsdag 1 maart 2016
WvR dinsdag 1 maart 2016
©2001-2024 WisFaq