Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met breuken

Hallo,

Ik heb een vraag hoe men een breuk in een breuk kan wegwerken.
Het voorbeeld dat ik heb is :
   R2
_________________
R1
________ + R2
S.R1.C+1
Nu zou ik graag de breuk in de noemer willen wegwerken kunnen jullie dit uitleggen ?

Met vriendelijke groeten

Lawren
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 1 maart 2016

Antwoord

Je begint dus met
$$
\frac{R_2}{\frac{R_1}{S\cdot R_1\cdot C+1}+R_2}
$$
ik zou eerst de noemer vereenvoudigen:
$$
\frac{R_1}{S\cdot R_1\cdot C+1}+R_2 = \frac{R_1+R_2(S\cdot R_1\cdot C+1)}{S\cdot R_1\cdot C+1} = \frac{R_1+R_2\cdot S\cdot R_1\cdot C+R_2}{S\cdot R_1\cdot C+1}
$$
Via de regel
$$
\frac{a}{\frac bc} = a\cdot\frac cb
$$
kun je dan de grote breuk mooier maken.

kphart
dinsdag 1 maart 2016

©2001-2024 WisFaq