\require{AMSmath} Knikkers uit de vaas In een vaas liggen 3 rode, 5 blauwe en 4 witte knikkers. Er worden 2 knikkers uitgehaald, zonder terugleggen.Wat is de kans dat er 2 witte knikkers gepakt worden?Wat is de kans dat iemand 2 knikkers van dezelfde kleur pakt?Wat is de kans dat er 1 blauwe knikker gepakt wordt? Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2016 Antwoord P(2 wit)=$\frac{4}{{12}} \cdot \frac{3}{{11}}$P(dezelfde kleur)=P(2 wit)+P(2 rood)+P(2 blauw) en dan op dezelfde manier als a.P(1 blauw)=P(blauw, niet blauw)+P(niet blauw, blauw)$P(1\,\,blauw) = \frac{5}{{12}} \cdot \frac{7}{{11}} + \frac{7}{{12}} \cdot \frac{5}{{11}} = ...$Lukt dat zo? WvR dinsdag 1 maart 2016 Re: Knikkers uit de vaas ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In een vaas liggen 3 rode, 5 blauwe en 4 witte knikkers. Er worden 2 knikkers uitgehaald, zonder terugleggen.Wat is de kans dat er 2 witte knikkers gepakt worden?Wat is de kans dat iemand 2 knikkers van dezelfde kleur pakt?Wat is de kans dat er 1 blauwe knikker gepakt wordt? Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2016
Arif M Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2016
P(2 wit)=$\frac{4}{{12}} \cdot \frac{3}{{11}}$P(dezelfde kleur)=P(2 wit)+P(2 rood)+P(2 blauw) en dan op dezelfde manier als a.P(1 blauw)=P(blauw, niet blauw)+P(niet blauw, blauw)$P(1\,\,blauw) = \frac{5}{{12}} \cdot \frac{7}{{11}} + \frac{7}{{12}} \cdot \frac{5}{{11}} = ...$Lukt dat zo? WvR dinsdag 1 maart 2016
WvR dinsdag 1 maart 2016
©2001-2024 WisFaq