\require{AMSmath} Differentiëren BesteIk ben een oefeningen aan het maken waarbij dit de functie is:z = xy + ylnxyWe moeten de afgeleiden naar y berekenen met x als constante. (het omgekeerde x naar y berekenen lukte wel): resultaat (xy+y)/xNu ik naar y moet berekenen heb ik de volgende stappen:x.(d(y)/dy)+(d(y)/dy).((d(y)/dy).(lnxy))= x + 1.(((d(y)/dy)(lnxy)/xy)De oplossing is echter x + lnxy + 1.Ik snap niet goed hoe men aan deze oplossing komt.Kan iemand mij hierbij helpen?Alvast bedanktMet vriendelijke groeten Differentiëren MVG Student universiteit België - zondag 28 februari 2016 Antwoord Je krijgt:$z=xy+y·ln(xy)$$\eqalign{z'=x+1·ln(xy)+y·\frac{1}{xy}·x}$$z'=x+ln(xy)+1$Productregel en kettingregel. Duidelijk? Anders maar even zeggen waar het probleem zit! WvR zondag 28 februari 2016 Re: Differentiëren Re: Differentiëren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk ben een oefeningen aan het maken waarbij dit de functie is:z = xy + ylnxyWe moeten de afgeleiden naar y berekenen met x als constante. (het omgekeerde x naar y berekenen lukte wel): resultaat (xy+y)/xNu ik naar y moet berekenen heb ik de volgende stappen:x.(d(y)/dy)+(d(y)/dy).((d(y)/dy).(lnxy))= x + 1.(((d(y)/dy)(lnxy)/xy)De oplossing is echter x + lnxy + 1.Ik snap niet goed hoe men aan deze oplossing komt.Kan iemand mij hierbij helpen?Alvast bedanktMet vriendelijke groeten Differentiëren MVG Student universiteit België - zondag 28 februari 2016
MVG Student universiteit België - zondag 28 februari 2016
Je krijgt:$z=xy+y·ln(xy)$$\eqalign{z'=x+1·ln(xy)+y·\frac{1}{xy}·x}$$z'=x+ln(xy)+1$Productregel en kettingregel. Duidelijk? Anders maar even zeggen waar het probleem zit! WvR zondag 28 februari 2016
WvR zondag 28 februari 2016
©2001-2024 WisFaq