Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen van rechten

Zoek een punt L op l en een punt M op m zodanig dat de rechte LM evenwijdig is met p$\leftrightarrow$ x=y/6=z/2
l$\leftrightarrow$ (2x-3)/2=y/2=(2z+1)/6
m$\leftrightarrow$ 3x-5=0
3y+3z+2=0
Ik heb de parametervergelijking al van allebei en ik weet dat vector LM=k·vector van p
Helaas weet ik niet hoe ik verder moet. Kunnen jullie mij helpen?
Dank bij voorbaat

daniel
3de graad ASO - woensdag 24 februari 2016

Antwoord

Je hebt een vector op $L$, die schrijf je als $\hat a+r\hat b$ (uit je parametrizering; je hebt een vector op $M$ die schrijf je als $\hat c+s\hat d$ (uit je parametrizering. De verschilvector moet een veelvoud van $\hat p$ zijn,
dus $(\hat a+r\hat b)-(\hat c+s\hat d)=t\hat p$. Vul de kentallen van de vectoren in, dat geeft een stelsel van drie vergelijkingen in $r$, $s$, en $t$.

kphart
woensdag 24 februari 2016

©2001-2024 WisFaq