\require{AMSmath} Minimale oppervlakte Je moet een doos maken waarin 1,2 liter kan. Met zo min mogelijk oppervlak materiaal. De doos heeft geen deksel en heeft een vierkant grondvlak. Martij Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 december 2001 Antwoord Noem de lengte van de zijde van de bodem x dm, noem de hoogte h dm. Dan is inhoud I=x2·h=1,2 (of te wel h=1,2/x2)Voor de oppervlakte (A) van de doos geldt:A=x2+4·xhOf ook:A=x2+4·x·1,2/x2A=x2+4,8/xDeze functie heeft inderdaad een (lokaal) minimum bij x1,33Conclusie:x1,33 dmh0,67 dm WvR donderdag 13 december 2001 Re: Minimale oppervlakte ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Je moet een doos maken waarin 1,2 liter kan. Met zo min mogelijk oppervlak materiaal. De doos heeft geen deksel en heeft een vierkant grondvlak. Martij Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 december 2001
Martij Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 december 2001
Noem de lengte van de zijde van de bodem x dm, noem de hoogte h dm. Dan is inhoud I=x2·h=1,2 (of te wel h=1,2/x2)Voor de oppervlakte (A) van de doos geldt:A=x2+4·xhOf ook:A=x2+4·x·1,2/x2A=x2+4,8/xDeze functie heeft inderdaad een (lokaal) minimum bij x1,33Conclusie:x1,33 dmh0,67 dm WvR donderdag 13 december 2001
Noem de lengte van de zijde van de bodem x dm, noem de hoogte h dm. Dan is inhoud I=x2·h=1,2 (of te wel h=1,2/x2)Voor de oppervlakte (A) van de doos geldt:A=x2+4·xhOf ook:A=x2+4·x·1,2/x2A=x2+4,8/xDeze functie heeft inderdaad een (lokaal) minimum bij x1,33Conclusie:x1,33 dmh0,67 dm
WvR donderdag 13 december 2001
©2001-2025 WisFaq