Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schema

Hoi,

Ik zit vast aan een oefening. Kunt u mij daarbij helpen? Ik verdeel 84 knikkers tussen Thomas en Wannes. Thomas krijgt 3/4 van het aan het aantal van Wannes. Hoeveel knikkers krijgt Wannes?

Ik moet het in een schema zetten maar als ik het doe kom ik 73,5 uit bij Thomas en volgens mij is het fout

Alvast bedankt

Amber
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 3 februari 2016

Antwoord

Ik weet niet precies welk schema je bedoelt. Welk schema is dat precies?

PS
Ik zou denk dat als Wannes $n$ knikker krijgt dat Thomas dan $\frac{3}{4}n$ knikkers krijgt. Nu moet $n$ en $\frac{3}{4}n$ samen gelijk aan 84 zijn. Als $1\frac{3}{4}n$ dan 84 is dan is $n=48$. Bedoel je zoiets?

WvR
woensdag 3 februari 2016

 Re: Schema 

©2001-2024 WisFaq