Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is de cotangensfunctie?

Ik moet alle gegevens van een cotangens functie geven maar weet totaal niet hoe hieraan te beginnen.
Ik moet domein, bereik, periode, ... geven.
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Alvast bedankt

Neske
3de graad ASO - woensdag 19 februari 2003

Antwoord

cotan(x) = 1/tan(x) = cos(x)/sin(x)

We hebben het dus over het omgekeerde van de tangens en ik neem aan dat je de grafiek van die functie kent.
Maar dan kun je de grafiek van de tangens probleemloos zelf tekenen (of zet een grafische rekenmachine in).

Het domein is de gehele verzameling , behalve die
getallen waar sin(x) = 0, en dat is als x = k.p.
Het bereik is net als bij de tangens, namelijk
Periode is ook gelijk aan die van de tangens.

MBL
woensdag 19 februari 2003

©2001-2024 WisFaq