\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 77548 Re: Limiet van x naar 0 Inderdaad. Ik zie nu mijn fout, de functie die ik heb gegeven is fout. Ik moet de limiet voor x$\to$0 van x/(sqrt(x+1)-sqrt(1-x)) berekenen, ik weet wel dat deze nul is, maar ik weet niet hoe je er aan komt zonder grafisch rekentoestel. Bouwe 3de graad ASO - zondag 31 januari 2016 Antwoord Geen probleem lijkt mij...$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{x}{{\sqrt {x + 1} - \sqrt {1 - x} }} \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{x}{{\sqrt {x + 1} - \sqrt {1 - x} }} \cdot \frac{{\sqrt {x + 1} + \sqrt {1 - x} }}{{\sqrt {x + 1} + \sqrt {1 - x} }} \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{x\left( {\sqrt {x + 1} + \sqrt {1 - x} } \right)}}{{2x}} \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\sqrt {x + 1} + \sqrt {1 - x} }}{2} = \frac{{\sqrt 1 + \sqrt 1 }}{2} = 1 \cr}$...en die limiet is dan 1 en niet 0. WvR zondag 31 januari 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Inderdaad. Ik zie nu mijn fout, de functie die ik heb gegeven is fout. Ik moet de limiet voor x$\to$0 van x/(sqrt(x+1)-sqrt(1-x)) berekenen, ik weet wel dat deze nul is, maar ik weet niet hoe je er aan komt zonder grafisch rekentoestel. Bouwe 3de graad ASO - zondag 31 januari 2016
Bouwe 3de graad ASO - zondag 31 januari 2016
Geen probleem lijkt mij...$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{x}{{\sqrt {x + 1} - \sqrt {1 - x} }} \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{x}{{\sqrt {x + 1} - \sqrt {1 - x} }} \cdot \frac{{\sqrt {x + 1} + \sqrt {1 - x} }}{{\sqrt {x + 1} + \sqrt {1 - x} }} \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{x\left( {\sqrt {x + 1} + \sqrt {1 - x} } \right)}}{{2x}} \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\sqrt {x + 1} + \sqrt {1 - x} }}{2} = \frac{{\sqrt 1 + \sqrt 1 }}{2} = 1 \cr}$...en die limiet is dan 1 en niet 0. WvR zondag 31 januari 2016
WvR zondag 31 januari 2016
©2001-2024 WisFaq