Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eigenwaarde

Hoe kan de eigenwaarde 0 zijn?

nathan
Student universiteit - zondag 31 januari 2016

Antwoord

Een eigenwaarde is een getal $\lambda$ zo dat er een $x\neq\mathbf{0}$ is met $Ax=\lambda x$. Als $\lambda=0$ staat er dus $Ax=\mathbf{0}$ en er zijn veel matrices waar dergelijke $x$-en bij te vinden zijn.

kphart
zondag 31 januari 2016

©2001-2024 WisFaq