\require{AMSmath} Ombouwen formule Beste ...Ik moet voor een opdracht de formule (cosinusregel)omzetten naar cos(x)10002=4002+7002-2·400·700·cos(x)Waarschijnlijk is het iets heel simpels maar ik kom er nu niet uit.Alvast bedankt henk Student hbo - dinsdag 26 januari 2016 Antwoord Ik zou dit 'het oplossen van een vergelijking' noemen. Dat gaat als volgt:$1000^2=400^2+700^2-2·400·700·cos(x)$$1.000.000=160.000+490.000-560.000·cos(x)$$1.000.000=650.000-560.000·cos(x)$$350.000=-560.000·cos(x)$$\eqalign{cos(x)=\frac{350.000}{-560.000}=-0,625}$$x\approx 129^o$Zie ook het voorbeeld op de cosinusregelHelpt dat?PSDe volgende keer dat iemand vraag waarom we leren vergelijkingen op te lossen weten we het antwoord. Daarom! WvR dinsdag 26 januari 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste ...Ik moet voor een opdracht de formule (cosinusregel)omzetten naar cos(x)10002=4002+7002-2·400·700·cos(x)Waarschijnlijk is het iets heel simpels maar ik kom er nu niet uit.Alvast bedankt henk Student hbo - dinsdag 26 januari 2016
henk Student hbo - dinsdag 26 januari 2016
Ik zou dit 'het oplossen van een vergelijking' noemen. Dat gaat als volgt:$1000^2=400^2+700^2-2·400·700·cos(x)$$1.000.000=160.000+490.000-560.000·cos(x)$$1.000.000=650.000-560.000·cos(x)$$350.000=-560.000·cos(x)$$\eqalign{cos(x)=\frac{350.000}{-560.000}=-0,625}$$x\approx 129^o$Zie ook het voorbeeld op de cosinusregelHelpt dat?PSDe volgende keer dat iemand vraag waarom we leren vergelijkingen op te lossen weten we het antwoord. Daarom! WvR dinsdag 26 januari 2016
WvR dinsdag 26 januari 2016
©2001-2024 WisFaq