Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe vereenvoudig ik de verhouding

Hou vereenvoudig ik deze verhoudingen:
200:250:15
2:1:0,5:4

Saar
Leerling mbo - maandag 25 januari 2016

Antwoord

Hallo Saar,

Verhoudingsgetallen mag je door een zelf gekozen getal delen, of met een zelf gekozen getal vermenigvuldigen. Maar natuurlijk wel hetzelfde doen met elk verhoudingsgetal!

Voorbeeld 1:
200:250:15

Elk getal kan je delen door 5. Je krijgt dan:
200/5=40
250/5=50
15/5=3

de verhouding kan je dus ook schrijven als:
40:50:3

Voorbeeld 2:
2:1:1/2:4
Het liefst hebben we allemaal hele getallen. We vermenigvuldigen alle getallen met 2. De verhouding wordt dan:
4:2:1:8

OK zo?

GHvD
maandag 25 januari 2016

©2001-2024 WisFaq