Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossing van 3z+5i=2iz+2

Bedankt voor jullie snelle reactie op mijn vorige vraag maar ik heb ik een type foutje gemaakt. De vergelijking was namelijk 3z+5i=2iZ+2. En niet 3z+5i=2i+2. Zouden jullie me a.u.b nogmaals kunnen helpen

Het antwoord is z=16/13 + (11/13)i. Alleen is het mij niet duidelijk hoe je aan dit antwoord komt.

hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 februari 2003

Antwoord

3z+5i=2i·z+2
(3-2i)·z=-5i+2
z=-5i+2/3-2i

En dan verder als bij het delen van complexe getallen. Hopelijk helpt dat.

WvR
woensdag 19 februari 2003

©2001-2024 WisFaq