Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossing van 3z+5i=2i+2

Ik ben bezig met complexe getallen en hierbij moeten we de vergelijking 3z+5i=2i+2 oplossen. Het antwoord is z=16/13 + (11/13)i. Alleen is het mij niet duidelijk hoe je aan dit antwoord komt. Zouden jullie me hierbij willen helpen?

hans r
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 februari 2003

Antwoord

Het antwoord klopt niet denk ik....
3z+5i=2i+2
3z=-3i+2
z=-i+2/3
Klaar...

WvR
woensdag 19 februari 2003

©2001-2024 WisFaq