Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Identiteit van goniometrische getallen

Hoe kan ik hiervan de identiteit bewijzen? ik begrijp de beginstap niet
tan2(alfa)+1/(1-cos2(alfa)=1/(sin2(alfa*cos2(alfa)

alfa=hoek alfa want ik vond het symbool niet

vergau
2de graad ASO - woensdag 19 februari 2003

Antwoord

Ik neem aan dat de teller van de breuk tan2a + 1 is. Zo niet, laat het dan nog even weten.
Als je dit deelt door 1 - cos2a, dús door sin2a, dan krijg je 1/cos2a + 1/sin2a.

Er is gebruikt dat tan2a = sin2a/cos2a.

Als je het eindresultaat nu gelijknamig maakt dan ben je er, denk ik.

MBL
woensdag 19 februari 2003

©2001-2024 WisFaq