\require{AMSmath} Breuksplitsen Om de functie 1/(N*(1-N)) te integreren moet ik de breuk splitsen.Mijn vraag: wat is de methode om A en B te bepalen?VB: 1/((N-1)(N-2))= A/(N-1) + B/(N-2)alvast heel erg bedankt Ruud Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 februari 2003 Antwoord Maak rechts weer gelijknamig en vergelijk het resultaat vervolgens met links. Dat geeft dan:A(n - 2)/[(n - 1)(n - 2)] + B(n - 1)/[(n - 1)(n - 2)] ofwel[(A + B)n + (-2A - B)]/[(n - 1)(n - 2)]De noemers zijn aan beide zijden gelijk gemaakt, en dus moeten de tellers het ook worden. Dat geeft A + B = 0 en -2A - B = 1 en dan kom je zelf wel verder. MBL woensdag 19 februari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Om de functie 1/(N*(1-N)) te integreren moet ik de breuk splitsen.Mijn vraag: wat is de methode om A en B te bepalen?VB: 1/((N-1)(N-2))= A/(N-1) + B/(N-2)alvast heel erg bedankt Ruud Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 februari 2003
Ruud Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 februari 2003
Maak rechts weer gelijknamig en vergelijk het resultaat vervolgens met links. Dat geeft dan:A(n - 2)/[(n - 1)(n - 2)] + B(n - 1)/[(n - 1)(n - 2)] ofwel[(A + B)n + (-2A - B)]/[(n - 1)(n - 2)]De noemers zijn aan beide zijden gelijk gemaakt, en dus moeten de tellers het ook worden. Dat geeft A + B = 0 en -2A - B = 1 en dan kom je zelf wel verder. MBL woensdag 19 februari 2003
MBL woensdag 19 februari 2003
©2001-2024 WisFaq