Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking oplossen en uitleg

Goniometrie ging heel goed, totdat we weer bij vergelijkingen en ongelijkheden kwamen, ik kan alles behalve dat deel. Ik zou het heel erg appreciëren als jullie een oefening voor mij zouden kunnen oplossen en er uitleg bij zouden geven zodat ik de link kan leggen met andere oefeningen.
2cos(x+($\frac{\pi}{4}$))=2
Ik hoop dat ik het duidelijk is.
Alvast bedankt.

Mürsel
3de graad ASO - zondag 17 januari 2016

Antwoord

Op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen staan wat aanwijzingen een voorbeelden. In dit geval gaat het oplossen zo:

$
\eqalign{
& 2\cos \left( {x + \frac{\pi }
{4}} \right) = \sqrt 2 \cr
& \cos \left( {x + \frac{\pi }
{4}} \right) = \frac{1}
{2}\sqrt 2 \cr
& x + \frac{\pi }
{4} = \frac{\pi }
{4} + k \cdot 2\pi \vee x + \frac{\pi }
{4} = - \frac{\pi }
{4} + k \cdot 2\pi \cr
& x = k \cdot 2\pi \vee x = - \frac{\pi }
{2} + k \cdot 2\pi \cr
& x = k \cdot 2\pi \vee x = 1\frac{1}
{2}\pi + k \cdot 2\pi \cr}
$

Je moet maar even zeggen of en zo ja welke stap of stappen niet duidelijk zijn.

WvR
zondag 17 januari 2016

©2001-2025 WisFaq