Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen

Hallo een vraag die ik probeer op te lossen is deze:

Indien x=-1 een wortel is van volgende vergelijking
x3 +2x2 -5x -6
dan geldt er voor de andere wortels x1 en x2
A) x1 + x2=1
B) x1 + x2=6
C) x1 + x2=-6
D) x1·x2=6
E) geen juist antwoord

Ik begrijp niet hoe je hier aan kan starten aangezien je de vergelijking niet kan ontbinden met Horner...
Alvast bedankt voor de hulp!

Charle
3de graad ASO - dinsdag 12 januari 2016

Antwoord

Geen Horner? Toch wel:

q77405img1.gif

... en dan volgt de rest wel?

WvR
dinsdag 12 januari 2016

©2001-2024 WisFaq