Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde snelheid

Mirjam loopt een parcours van 510 meter 8 keer. Ze doet er 27 minuten en 40 seconden over. Met welke gemiddelde snelheid legt Mirjam het parcours af? Geef je antwoord in km per uur en rond af op één decimaal.

saja
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 10 januari 2016

Antwoord

Je wilt de snelheid berekenen in kilometer per uur. Dat betekent dat je de afstand (in kilometer) moet delen door de tijd (in uren).

8·510 meter = 4080 meter = 4,08 km
27 minuten en 40 seconden = $\eqalign{\frac{27}{60}}$+$\eqalign{\frac{40}{3600}}$ uur = 0,46111... uur.

De snelheid is gelijk aan $\eqalign{\frac{4,08}{0,46111...}\approx}$ 8,8 km/uur.

Helpt dat? Ander nog maar doorvragen!

Zie ook Geluidssnelheid

WvR
zondag 10 januari 2016

 Re: Gemiddelde snelheid 

©2001-2024 WisFaq