Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Niveaulijnen

Ik heb een vraagje ivm het tekenen van niveaulijnen van functies.

Stel je hebt een niet nader gespecifieerde functie g: R $\to$ R. Beschouw dan de functie f: R2$\to$ R met als voorschrift f(x,y) = g(x+y)

Hoe zullen de niveaulijnen van f er dan uitzien?
Hoe pak je dit aan? En wat als hetgeen binnen g staat, dus i.p.v. x+y, iets anders is, wat moet je dan meestal gaan berkenen?
Bedankt!

Julie
Student universiteit - zaterdag 9 januari 2016

Antwoord

Niveaulijnen worden beschreven door vergelijkingen van de vorm $f(x,y)=c$; in jouw geval krijg je dan $g(x+y)=c$, dat betekent dat je voor elke $a$ met $g(a)=c$ de vergelijking $x+y=a$ krijgt.
In het algemeen, als er iets als $g(h(x,y))$ staat kom je dus de niveaulijnen van $h$ tegen.

kphart
zaterdag 9 januari 2016

Re: Niveaulijnen

©2001-2024 WisFaq