Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraag over oplosvergelijking

Geachte meneer/mevrouw,

Mijn naam is Mark Douma en ik heb een vraag over een wiskunde som, omdat ik niet meer verder kom. Het is steeds hetzelfde stapje waar ik vastloop, dus misschien kunt u mij helpen. Ik zal de som citeren en mijn berekening opschrijven tot zover het gaat.

Los algebraisch op:

c) log(x-4)+2 = log(25x+50)

Nu staat er in mijn uitwerkingenboek dat de 2 , log(100) wordt. Ik begrijp deze stap niet.

Ik hoop zo spoedig mogelijk van u te horen.

Met vriendelijke groet

Mark D
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 januari 2016

Antwoord

Wanneer er bij een logaritme geen grondtal staat, dan geldt in het algemeen (volgens afspraak) dat het grondtal 10 is.
En dan geldt toch 10log(100) = 2 omdat 102 = 100 ?
Dit noemt men wel het logaritmisch maken van (in dit geval) het getal 2.

MBL
zaterdag 9 januari 2016

 Re: Vraag over oplosvergelijking 

©2001-2024 WisFaq