Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk eerste afgeleide

Hallo, een vraagstuk dat ik probeer op te lossen het volgende ' In een orthonormaal assenstelsel begrenzen de parabolen met vergelijking

y=x^2-4x-5 en y= -1/2*(x^2-4x-5) (x^2= x tot de tweede macht)

een gebied. Wat is de oppervlakte van de kleinste rechthoek, met zijden evenwijdig aan de coordinaat-assen, die dat gebied omvat?
Ik weet dat ik een formule moet proberen te schrijven en daarvan de eerste afgeleide moet bestuderen, maar ik weet niet hoe ik die functie moet opstellen.
Alvast bedankt!

Charle
3de graad ASO - donderdag 7 januari 2016

Antwoord

Teken eerst maar eens een plaatje; dan zul je zien hoe aan het antwoord kun komen: de snijpunten van de grafieken bepalen de verticale zijden van de rechtoek en de toppen van de parabolen de horizontale zijden..

kphart
donderdag 7 januari 2016

©2001-2024 WisFaq