\require{AMSmath} Oefeningen substitutiemethode Waar komt de $\frac{2}{3}$ vandaan bij a? Moet dat niet $\frac{1}{2}$ zijn?Oefeningen Kai Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 januari 2016 Antwoord Je moet een functie zoeken waarvan de afgeleide gelijk is aan $\sqrt{t}$. De afgeleide van $\frac{2}{3}t\sqrt{t}$ is $\sqrt{t}$, dus die $\frac{2}{3}$ lijkt me helemaal goed.In 't algemeen:$\eqalign{ & f(x) = ax^n \cr & F(x) = \frac{a}{{n + 1}}x^{n + 1} \cr}$In dit geval:$\eqalign{ & f(t) = \sqrt t = t^{\frac{1}{2}} \cr & F(t) = \frac{1}{{\frac{1}{2} + 1}}t^{1\frac{1}{2}} = \frac{2}{3}t\sqrt t \cr}$ WvR dinsdag 5 januari 2016 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Waar komt de $\frac{2}{3}$ vandaan bij a? Moet dat niet $\frac{1}{2}$ zijn?Oefeningen Kai Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 januari 2016
Kai Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 januari 2016
Je moet een functie zoeken waarvan de afgeleide gelijk is aan $\sqrt{t}$. De afgeleide van $\frac{2}{3}t\sqrt{t}$ is $\sqrt{t}$, dus die $\frac{2}{3}$ lijkt me helemaal goed.In 't algemeen:$\eqalign{ & f(x) = ax^n \cr & F(x) = \frac{a}{{n + 1}}x^{n + 1} \cr}$In dit geval:$\eqalign{ & f(t) = \sqrt t = t^{\frac{1}{2}} \cr & F(t) = \frac{1}{{\frac{1}{2} + 1}}t^{1\frac{1}{2}} = \frac{2}{3}t\sqrt t \cr}$ WvR dinsdag 5 januari 2016
WvR dinsdag 5 januari 2016
©2001-2025 WisFaq