Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77295 

Re: Goniometrie

Ik schreef de radialen altijd om naar graden, 11/3$\pi$ = 660° en haalde ik 2 keer 360° van af en toen kwam ik uit op -60° en dit omgeschreven naar radialen is -1/3$\pi$ en hier tegenover staat 1/3$\pi$ en de cosinus is de x-as dus deze heeft een waarde van 1/2. Is dit ook de correcte rekenmethode?

Ali
Leerling mbo - zondag 3 januari 2016

Antwoord

Hallo Ali,

Je schrijft: "... -1/3$\pi$ en hier tegenover staat 1/3$\pi$". Wanneer je hiermee bedoelt: "De cosinus van -1/3$\pi$ is hetzelfde als de cosinus van -1/3$\pi$", dan volg je inderdaad de juiste weg. Maar het is een overbodige stap om radialen eerst om te rekenen naar graden en later weer terug. Je kunt toch ook direct 4$\pi$ van 11/3$\pi$ aftrekken?

GHvD
zondag 3 januari 2016

©2001-2024 WisFaq