Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77264 

Re: Lineaire afbeeldingen

Hoe controleer ik dat als ik niet beschik over het functievoorschrift van f?
Als je dat gewoon uitrekent krijg je toch gewoon twee keer:
f(1,0,1,0) + f(0,1,0,1) = f(1,1,1,1)
Hoe ga je dan naar (1,1)?

Julie
Student universiteit België - woensdag 30 december 2015

Antwoord

Een afbeelding A die lineair is, houdt zich aan de regel dat
A(x + y) = A(x) + A(y) en dat controleer je nu voor f.
Dan blijkt er iets fout te gaan, want het zou leiden tot
(1,1) + (1,1) = 1,1) ? En dat lijkt me onjuist.

MBL
woensdag 30 december 2015

©2001-2024 WisFaq