\require{AMSmath}
Omgekeerd evenredig
A is omgekeerd evenredig met 3√p. Dus A = c / 3√p. Voor p = 8 is A = 1,22
Wat is de constante c? Wat is A als p = 1,7? Wat is p als A = 21,67?
Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 december 2015
Antwoord
Er geldt:
$ \eqalign{A = \frac{c} {{\root 3 \of p }}} $
Invullen van $p=8$ en $A=1,22$ geeft:
$ \eqalign{ & 1,22 = \frac{c} {{\root 3 \of 8 }} \cr & 1,22 = \frac{c} {2} \cr & c = 2,44 \cr} $
Kennelijk geldt nu:
$ \eqalign{A = \frac{{2,44}} {{\root 3 \of p }}} $
Lukt de rest dan?
WvR
zondag 20 december 2015
©2001-2024 WisFaq
|