Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het vinden van een vergelijking van een raaklijn

Hoi,
Ik heb een vraagje, bij de volgende vraag heb ik wel het rc berekend, maar ik snap niet hoe ze tot het begingetal zijn gekomen...

sahil
Student hbo - zaterdag 12 december 2015

Antwoord

Het punt x=2 ligt op de grafiek van y. Dat is dan het punt (2,19). Vul dit punt in bij je afgeleide y=11x+b en je krijgt 19=11·2+b, dus b=3.

WvR
zaterdag 12 december 2015

©2001-2024 WisFaq