Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77085 

Re: Bepaal punt met raaklijn loodrecht op rechte

Ok, dus dan vul ik voor X 2 in en dan vind ik voor a = -2 voor de afgeleide.
Maar wat doe ik hier dan verder mee ivm die loodrechte en de functie y= -x+3 ?
Bedankt

Jeroen
Student universiteit België - donderdag 10 december 2015

Antwoord

Je moet doen wat zelf beschreven hebt: er moet gelden dat $f'(2)\times -1=-1$ voor de loodrechte stand. En dat geeft $4+2a=1$, en dat geeft niet $a=-2$ (ik zie niet waar die $-2$ vandaan komt). De $a$ die je dan vindt is de gezochte $a$.

kphart
donderdag 10 december 2015

©2001-2024 WisFaq