Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

V is het vlakdeel dat wordt ingesloten door de negatieve x-as, de positieve y-as en de grafiek f(x) = ln(x+e). Bereken algebraïsch de oppervlakte van vlakdeel V.

Wanneer ik de grafiek plot, zou ik denken dat ik de oppervlakte van het gebied tussen x=-1,7 en x=0 zou moeten berekenen. Dat gebied is namelijk ingesloten door de x-as, de y-as en de grafiek van f. Echter staat in de antwoorden dat de oppervlakte tussen x=0 en x=1 wordt bedoeld. Heeft iemand hier een verklaring voor? Ligt dit aan de 'positieve y-as en de negatieve x-as'? Ik wist namelijk ook niet goed wat ze hier precies mee bedoelden.

Fleurt
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 december 2015

Antwoord

Volgens mij is dit V:

q77086img1.gif

Maar misschien hebben ze bij het berekenen wel gebruik gemaakt van de integraal voor y van 0 naar 1. Dat zou zo maar kunnen!

WvR
donderdag 10 december 2015

©2001-2025 WisFaq