Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal punt met raaklijn loodrecht op rechte

Bepaal a in f: x2 + 2ax + a2 zo dat de raaklijn aan de grafiek van f in het punt met het eerste coördinaat 2 loodrecht staat op de rechte y= -x+3

Ik begin met de afgeleide naar x van f = 2x + 2a + a2
Hier vul ik coördinaat 2 in voor x = 4+2a+a2
dan zou ik daar a uitzoeken en omdraaien x(-1) om de loodrechte rico te krijgen.
Maar als ik a uitwerk bekom ik 2 oplossingen dus dit kan het niet zijn.

Kan iemand mij hiermee verder helpen aub?

Alvast bedankt.

Jeroen
Student universiteit België - donderdag 10 december 2015

Antwoord

De afgeleide is gelijk aan $2x+2a$, die $a^2$ is een constante.

kphart
donderdag 10 december 2015

 Re: Bepaal punt met raaklijn loodrecht op rechte 

©2001-2024 WisFaq