\require{AMSmath} Integreren Ik moet aantonen dat de functie F(x)= x * ln(x+e) + e * ln(x+e) - x de primitieve is van f(x) = ln(x+e). Ikzelf kom hierop uit: F'(x) = [x]' * ln(x+e) + x * [ln(x+e)]' + [e]' * ln(x+e) + e * [ln(x+e)]' - [x]' = 1 * ln(x+e) + x/x+e + e * ln(x+e) + e/x+e - 1 = ln(x+e) + x+e/x+e + e * ln(x+e) - 1 = ln(x+e) + e*ln(x+e). Zou iemand mij kunnen helpen hiermee?Integreren Fleurt Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 december 2015 Antwoord Die $e\ln(x+e)$ hoort daar niet; $e$ is een constante, dus $[e]'=0$. kphart donderdag 10 december 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet aantonen dat de functie F(x)= x * ln(x+e) + e * ln(x+e) - x de primitieve is van f(x) = ln(x+e). Ikzelf kom hierop uit: F'(x) = [x]' * ln(x+e) + x * [ln(x+e)]' + [e]' * ln(x+e) + e * [ln(x+e)]' - [x]' = 1 * ln(x+e) + x/x+e + e * ln(x+e) + e/x+e - 1 = ln(x+e) + x+e/x+e + e * ln(x+e) - 1 = ln(x+e) + e*ln(x+e). Zou iemand mij kunnen helpen hiermee?Integreren Fleurt Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 december 2015
Fleurt Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 december 2015
Die $e\ln(x+e)$ hoort daar niet; $e$ is een constante, dus $[e]'=0$. kphart donderdag 10 december 2015
kphart donderdag 10 december 2015
©2001-2024 WisFaq