Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantonen snijpunten

Goedenavond!

Ik ben mij aan het voorbereiden voor het toelatingstentamen wiskunde B aan de open universiteit. Echter kom ik niet helemaal uit een voorbeeld examenvraag:

Voor $x\ne0$ worden de functies fa en gb gegeven door f(x) = ax2+3x+1 en g(x) = b/x2. De grafieken van f en g snijden elkaar in drie punten waarvan er twee, A en B, rechts van de y-as liggen.
  • Toon aan dat xA=1 en xB=3
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen!

Lix
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 december 2015

Antwoord

Dat lijkt me lastig: die snijpunten hangen van $a$ en $b$ af en daar is verder niets over gegeven. (Jouw snijpunten krijg je bij $a=-13$ en $b=-9$.)

kphart
woensdag 9 december 2015

©2001-2024 WisFaq