\require{AMSmath} Partieel integreren Bij voorbeeld 5 kom je bij de eerste regel uiteindelijk op de integraal van -1/x·1/x. Hoe komt het dan dat de regel daarna staat dat dat deel verandert in -1/x? Dat zou toch iets met ln(x) moeten bevatten?Partieel integreren Joost Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 december 2015 Antwoord Voorbeeld 5$\eqalign{ & \int {\frac{{\ln \left( x \right)}}{{x^2 }}} dx = \cr & \int {\ln \left( x \right)} \cdot \frac{1}{{x^2 }}dx = \cr & \ln \left( x \right) \cdot \frac{{ - 1}}{x} - \int {\frac{{ - 1}}{x} \cdot \frac{1}{x}} dx = \cr & - \frac{{\ln \left( x \right)}}{x} - \frac{1}{x} + C \cr}$Het is $\eqalign{\int { - \frac{1}{{x^2 }}} \,dx = \frac{1}{x} + C}$ en dat is iets anders dan $\eqalign{\int {\frac{1}{x}} \,dx}$ WvR maandag 7 december 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij voorbeeld 5 kom je bij de eerste regel uiteindelijk op de integraal van -1/x·1/x. Hoe komt het dan dat de regel daarna staat dat dat deel verandert in -1/x? Dat zou toch iets met ln(x) moeten bevatten?Partieel integreren Joost Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 december 2015
Joost Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 december 2015
Voorbeeld 5$\eqalign{ & \int {\frac{{\ln \left( x \right)}}{{x^2 }}} dx = \cr & \int {\ln \left( x \right)} \cdot \frac{1}{{x^2 }}dx = \cr & \ln \left( x \right) \cdot \frac{{ - 1}}{x} - \int {\frac{{ - 1}}{x} \cdot \frac{1}{x}} dx = \cr & - \frac{{\ln \left( x \right)}}{x} - \frac{1}{x} + C \cr}$Het is $\eqalign{\int { - \frac{1}{{x^2 }}} \,dx = \frac{1}{x} + C}$ en dat is iets anders dan $\eqalign{\int {\frac{1}{x}} \,dx}$ WvR maandag 7 december 2015
WvR maandag 7 december 2015
©2001-2025 WisFaq