Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algebra

11% = rRF + (12.5% - rRF)0.8

11% = rRF +12.5%(0.8) – 0.8rRF

rRF = (11% - 10.0%)/0.2 = 5%

Sorry hierboven een vergelijking met antwoord, wat zijn de regels ook al weer met tussen haakjes. Weet niet hoe hierboven aan 0,2 en die -0.8 is gekomen graag uitleg stap voor stap uitleggen.

jan
Student universiteit - zaterdag 5 december 2015

Antwoord

Laten we voor het leesgemak rRF aanduiden met R.
De tweede regel luidt dan: 11% = R + 10% - 0,8R.
Trek nu aan beide kanten 10% af (meestal zegt men: breng de 10% van rechts naar links) en je krijgt 1% = R - 0,8R ofwel 1% = 0,2R.
Deel nu aan beide zijden door 0,2 wat oplevert 1% / 0,2 = R ofwel 5% = R

MBL
zaterdag 5 december 2015

©2001-2024 WisFaq