\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Beste meneer/mevrouw,Kun je bij deze som ook de boogjes methode toepassen:x2+2(x2-x) = x4-x3+2x2-2x?En hoe moet je de volgende sommen berekenen?(x3)5(3x2)3(-xy2)2(-2x3y4)5Ontbinden in factoren misa Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 5 december 2015 Antwoord Volgens mij ben je bij de eerste uitdrukking de haakjes vergeten.(x2+2)(x2-x)=x4-x3+2x2-2xMaar dat staat er niet...x2+2(x2-x)=x2+2x2-2x=3x2-2x.Voor het rekenen met machten kan je 's kijken bij de rekenregels voor machten. In dit geval gebruik je M5 en M6. Machten van machten!Je kunt (als je de regel niet ziet) de machten uitschrijven. Meestal kan je dan zelf wel bedenken hoe 't zit:(-2x3y4)5=-2x3y4·-2x3y4·-2x3y4·-2x3y4·-2x3y4=(-2)5·(x3)5·(y4)5=-32x15y20Maar dat doe je een keer en dan weet je 't wel!(-2x3y4)5=(-2)5·(x3)5·(y4)5=-32x15y20De rest gaat precies zo. Laat maar 's zien hoe ver je komt! WvR zaterdag 5 december 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste meneer/mevrouw,Kun je bij deze som ook de boogjes methode toepassen:x2+2(x2-x) = x4-x3+2x2-2x?En hoe moet je de volgende sommen berekenen?(x3)5(3x2)3(-xy2)2(-2x3y4)5Ontbinden in factoren misa Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 5 december 2015
misa Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 5 december 2015
Volgens mij ben je bij de eerste uitdrukking de haakjes vergeten.(x2+2)(x2-x)=x4-x3+2x2-2xMaar dat staat er niet...x2+2(x2-x)=x2+2x2-2x=3x2-2x.Voor het rekenen met machten kan je 's kijken bij de rekenregels voor machten. In dit geval gebruik je M5 en M6. Machten van machten!Je kunt (als je de regel niet ziet) de machten uitschrijven. Meestal kan je dan zelf wel bedenken hoe 't zit:(-2x3y4)5=-2x3y4·-2x3y4·-2x3y4·-2x3y4·-2x3y4=(-2)5·(x3)5·(y4)5=-32x15y20Maar dat doe je een keer en dan weet je 't wel!(-2x3y4)5=(-2)5·(x3)5·(y4)5=-32x15y20De rest gaat precies zo. Laat maar 's zien hoe ver je komt! WvR zaterdag 5 december 2015
WvR zaterdag 5 december 2015
©2001-2024 WisFaq