Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossing vergelijking

2x +8 = 14 Wat moet er komen in de plaats van de x ?

3
- (x - 4) = 8 Wat moet er komen in de plaats van de x ?
4

Alvast bedankt voor de moeite !

Lagae
1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 30 november 2015

Antwoord

Hallo Lagae,

Het is voor ons niet moeilijk om antwoorden te geven. Maar zonder dat je ons vertelt wat je tot nu toe hebt gedaan, is het wel lastig om te snappen waar het bij jou zelf misloopt. Kijk eens bij de spelregels nummers 4 en 7 (link onderaan dit antwoord).

De antwoorden zijn x=3 voor de eerste en x=142/3 voor de tweede. Wil je meer weten, vertel dan meer over je eigen aanpak en wat je geleerd hebt.

Vriendelijke groeten,

Zie Spelregels

FvL
maandag 30 november 2015

©2001-2024 WisFaq