Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectorafstand

Gegeven is het vlak V: a · x = 9 met a = (2,-3,6). Bereken de afstand van O = (0,0,0) en P = (1,-2,-1) tot V.

Bjorn
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 november 2015

Antwoord

Je neemt de op nul herleide vergelijking van V ofwel:

2x - 3y + 6z - 9 = 0

Vervang nu de drie variabelen x, y en z door de coördinaten van het gegeven punt en neem de absolute waarde (want afstanden zijn niet negatief). Deel dit getal door de lengte van de normaalvector a.

Enne, laat je ook iets van je eigen bijdragen zien!

MBL
zondag 29 november 2015

©2001-2024 WisFaq