\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 76932 Re: Oneindige reeksen en partiële sommen Hallo, Als ik de rechterkant van de laatste uidrukking uitwerk krijg ik p0+[(p1-p0)x + (p2-p1)x2 + (p3-p2)x3+....] =s0x⁰++s1x+s2x2+.... =SOM[(s0+s1+...)xn] Maar hoe krijg ik de factor (1-x)2? Groeten, Viky viky Iets anders - dinsdag 24 november 2015 Antwoord Links en rechts met een extra factor $1-x$ vermenigvuldigen. kphart dinsdag 24 november 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Als ik de rechterkant van de laatste uidrukking uitwerk krijg ik p0+[(p1-p0)x + (p2-p1)x2 + (p3-p2)x3+....] =s0x⁰++s1x+s2x2+.... =SOM[(s0+s1+...)xn] Maar hoe krijg ik de factor (1-x)2? Groeten, Viky viky Iets anders - dinsdag 24 november 2015
viky Iets anders - dinsdag 24 november 2015
Links en rechts met een extra factor $1-x$ vermenigvuldigen. kphart dinsdag 24 november 2015
kphart dinsdag 24 november 2015
©2001-2024 WisFaq