Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen wegwerken uit formule

Hoe zet je de formule van Dubois om naar een formule zonder logaritmen?

formule: log H = 0,425 · log G + 0,725 · log L -2,144

Moet dit met H=10^x ?

Margau
3de graad ASO - woensdag 18 november 2015

Antwoord

Probeer te werken naar deze vorm:

log H = log P, want dan geldt:

H = P

Het rechter lid kunnen we als volgt herleiden:

0,425·log G + 0,725·log L - 2,144 =
log G0,425 + log L0,725 + log 10-2,144 =
log (G0,425·L0,725·10-2,144)

We vinden dus:

log H = log (G0,425·L0,725·10-2,144)

dus:

H = G0,425·L0,725·10-2,144

GHvD
woensdag 18 november 2015

©2001-2024 WisFaq