\require{AMSmath} Straal gedeelte cirkelboog Ik heb 'n spatbord, waarvan ik de straal of de diameter wil weten. Afstand tussen beide uiteinden is 49 cm, de hoogte in het midden (24,5 cm) is 8,6 cm. Wat is de straal van de volledige cirkel? Harry Iets anders - zondag 15 november 2015 Antwoord Volgens schaatsronding meten geldt:$\eqalign{ & r = \frac{{h^2 + d^2 }}{{2h}} \cr & h:hoogte \cr & d:halve\,\,koorde \cr & r:straal \cr}$In jouw geval:$\eqalign{r = \frac{{8,6^2 + 24,5^2 }}{{2 \cdot 8,6}} \approx {\text{39}}{\text{,2 cm}}}$ WvR zondag 15 november 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb 'n spatbord, waarvan ik de straal of de diameter wil weten. Afstand tussen beide uiteinden is 49 cm, de hoogte in het midden (24,5 cm) is 8,6 cm. Wat is de straal van de volledige cirkel? Harry Iets anders - zondag 15 november 2015
Harry Iets anders - zondag 15 november 2015
Volgens schaatsronding meten geldt:$\eqalign{ & r = \frac{{h^2 + d^2 }}{{2h}} \cr & h:hoogte \cr & d:halve\,\,koorde \cr & r:straal \cr}$In jouw geval:$\eqalign{r = \frac{{8,6^2 + 24,5^2 }}{{2 \cdot 8,6}} \approx {\text{39}}{\text{,2 cm}}}$ WvR zondag 15 november 2015
WvR zondag 15 november 2015
©2001-2024 WisFaq