Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren

Hallo,
De functie f(x)=2e-x2 is gegeven. Onder de grafiek is een rechthoek ABCD getekend. A is het punt in de oorsprong. AD ligt op de y-as. AB ligt op de x-as. C is het punt dat deel uitmaakt van de grafiek. Nu is de opdracht:

'Bepaal exact de afmetingen van de rechthoek ABCD zodat de oppervlakte van deze rechthoek maximaal is. Stel |AB| = x.'

De functie voor de oppervlakte is dus opp.=|AB|·|AD|. Ik weet alleen niet hoe ik verder moet omdat er geen getallen gegeven zijn. Zou u mij verder kunnen helpen?
Alvast bedankt!

Kim
3de graad ASO - zaterdag 14 november 2015

Antwoord

Stel een formule op voor de rechthoek ABCD. Daarbij is AB=x en AD=2e-x2. De oppervlakte O is uitgedrukt in x gelijk aan:

O(x)=2xe-x2

Bepaal het maximum van O(x). Zou dat lukken?

WvR
zaterdag 14 november 2015

©2001-2024 WisFaq