Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volume in een cilinder

http://www.kulak.ac.be/vwo/problems/2r2000/
zie vraag 2..
Ik kom er niet helemaal uit, en moet van mijn leraar een volledige uitwerking maken, kan je me helpen?

Kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 februari 2003

Antwoord

Het gedeelte onder het vlak deelt de cilinder precies in tweeen, dus de inhoud is gelijk aan de helft van de inhoud van de cilinder.

inhoud cilinder = grondvlak*hoogte

grondvlak= R2;
om achter de hoogte h van de cilinder te komen, moet je kijken naar de rechthoekige driehoek, met rechte zijde h, rechte zijde 2R (!) en schuine zijde a.
Hier kun je Pythagoras op loslaten:
a2=(2R)2+h2Û h=...

Þ volume cilinder = ...

Þ volume onder het vlak is ...

groeten,
martijn

mg
dinsdag 18 februari 2003

©2001-2024 WisFaq